SALAKLIK KENDİ KENDİNİN PAZARLAMACISIDIR. ÇENESİNİ TUTMAYI ÖĞRENEMEYEN İNSANLAR TARİHİ SALAKLIKLARA İMZA ATTILAR... GELECEĞE DAMGA VURAN BULUŞLAR İÇİN ÖYLE SALAKÇA KEHANETLERDE BULUNDULAR Kİ SORMAYIN! İŞTE TARİHİN EN SALAKÇA KEHANETLERİ;
BAŞKA İCAT OLMAZ!: ABD PATENT DAİRESİ MÜDÜRÜ CHARLES DUELL, 1899 YILINDA: "İCAT EDİLEBİLECEK HER ŞEY İCAT EDİLMİŞTİR" DEDİ.
ELEKTRİK TARİH OLACAK: OXFORD PROFESÖRÜ ERASMUS WİLSON 1878 YILINDA; "BU YILKİ PARİS FUARI BİTTİĞİNDE 'ELEKTRİK IŞIĞI' DA ONUNLA BİRLİKTE BİTECEK VE BİR DAHA SÖZÜ EDİLMEYECEK" DEDİ.
OTOMOBİL SATILMAZ: LİTERARY DİGEST DERGİSİ, 1899 YILINDA; "OTOMOBİLİN ELBETTE BİSİKLET KADAR YAYGIN KULLANIMI OLMAYACAK" TESPİTİNİ YAPTI.
TELEFON ÇOK KUSURLU: 1876'DA YENİ TEKNOLOJİYİ REDDEDEN WESTERN UNİON YÖNETİCİSİ: "BU TELEFON DENEN ŞEYİN BİR İLETİŞİM ARACI OLARAK DÜŞÜNÜLMESİ İÇİN ÇOK FAZLA KUSURU VAR. BU ALET HİÇ İŞİMİZE YARAMAZ" DEDİ.
MİKROPLAR SAÇMA TEORİ: FRANSIZ FİZYOLOJİ PROFESÖRÜ PİERRE PACHET, 1872 YILINDA; "LOUİS PASTEUR'ÜN MİKROPLAR TEORİSİ SAÇMA SAPAN BİR KURMACA" DEDİ.
UÇAK İMKANSIZ: İNGİLİZ KRALİYET CEMİYETİ BAŞKANI LORD KELVİN, 1895 YILINDA;"HAVADAN UÇAN AĞIR MAKİNELER YAPMAK İMKANSIZDIR" DEDİ. -FRANSIZ HAR OKULU'NDA ASKERİ STRATEJİ DERSİ VEREN MAREŞAL FERDİNAN FOCH; I.DÜNYA SAVAŞI'NDAN ÖNCEKİ GÜNLERDE; "UÇAKLAR İLGİNÇ OYUNCAKLAR AMA HİÇ BİR ASKERİ DEĞERLERİ YOK" DEDİ.
SESLİ SİNEMA SAÇMALIK: WARREN BROS STÜDYOLARININ YÖNETİCİSİ H.M.WARNER 1927 YILINDA SESLİ FİLM TEKNOLOJİSİNİ REDDEDİP; "OYUNCULARIN KONUŞMALARINI KİM DİNLEMEK İSTER Kİ?" DEDİ.
RADYOYU KİM NE YAPSIN: RADYONUN ÖNCÜSÜ DAVİD SARNOFF'UN İŞ ORTAĞI 1920'LERDE NEDEN SARNOFF'UN RADYOSUNA DESTEK VERMEDİĞİNİ ŞÖYLE AÇIKLIYORDU: "TELSİZ MÜZİK KUTUSUNUN HAYAL EDİLEBİLECEK HİÇ BİR TİCARİ DEĞERİ YOK. BELİRLİ BİR KİŞİYE GÖNDERİLMEMİŞ BİR MESAJ İÇİN KİM PARA ÖDER Kİ?"
TELEVİZYON MÜMKÜN DEĞİL: MÜHENDİS LEE DEFOREST, 1926 YILINDA ŞU KEHANETTE BULUNDU; "TELEVİZYON, TEORİK VE TEKNİK OLARAK MÜMKÜN OLSA DA TİCARİ VE MALİ AÇIDAN İMKANSIZDIR."
KİMSE EVİNE BİLGİSAYAR ALMAZ: IBM YÖNETİCİSİ THOMAT WATSON 1943 YILINDA; "DÜNYADA BELKİ BEŞ BİLGİSAYARLIK BİR PAZAR ANCAK VAR" DEDİ. -POPÜLER MECHANİCS DERGİSİ İSE "GELECEKTE BİLGİSAYARLAR 1.5 TONDAN DAHA AĞIR OLMAYACAK" KEHANETİNDE BULUNDU. -DİGİTAL EQUEİPMENT CORPORATİON'IN KURUCUSU OLSEN İSE 1977 YILINDA ŞÖYLE DİYOR: "İNSANLARIN EVLERİNE BİLGİSAYAR ALMAK İSTEMELERİ İÇİN HİÇ BİR SEBEP YOK"